ASLAN BERLİN'DE TUR VİZESİ ARIYOR

07.10.2008 11:55

Cimbom'a 1 puan yeter. İşte 11'ler...
UEFA Kupası B Grubu’nun 4’üncü maçında Galatasaray Almanya’da Hertha Berlin’le oynuyor.

Galatasaray, saat 21.45’te başlayacak ve TRT 1’den yayımlanacak maçtan bir puan alırsa turu garantileyecek.

Avrupa’da 215. sınav
Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 215. maçını Hertha Berlin’le oynayacak. Sarı-kırmızılı temsilcimiz 214 maçta 79 galibiyet ve 53 beraberlik alırken 82 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda ağları 283 kez havalandıran Cim-Bom kalesinde 314 gol gördü. Teknik Direktör Michael Skibbe ise 8. Avrupa sınavına çıkacak. Aslan, Alman hoca yönetimindeki maçlarda 4 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi aldı.

Metalist-Olympiakos
UEFA Kupası B Grubu’nun diğer önemli randevusunda Metalist Kharkiv evinde Olympiakos’u konuk edecek. Galatasaray galibiyetiyle gruptan çıkma yolunda avantaj yakalayan 4 puanlı Metalist ile son maçında kendi evinde Benfica’ya fark atan Olympiakos arasındaki karşılaşma saat 21.45’te başlayacak.

Kapılar açıldı
Galatasaray, Hertha maçının son hazırlığını Olimpiyat Stadı’nda yaptı. Antrenmanın sadece ilk 15 dakikasının basına açık olacağının bildirilmesine rağmen Skibbe’nin isteği üzerine çalışmanın tümü basına açık olarak yapıldı. Antrenman sonrasında, De Sanctis ve Nonda takımdan ayrı olarak bir süre daha çalışmaya devam etti. Alman basınının büyük ilgi gösterdiği antrenmanı Adnan Sezgin ve teknik danışman Feldkamp da izledi. Bu arada Galatasaray’ı Almanya’ya gelişinde Tegel Havalimanı’nda çok sayıda taraftar büyük coşkuyla karşıladı.

Sarı-Kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Ümit Karan, Hakan Balta ile cezalı olan Ayhan Akman kafilede yer almadı. Teknik Direktör Skibbe, Ayhan'ın yokluğunda ön liberoda Mehmet Topal veya savunmanan göbeği Meira'yı yeniden ön liberoya çekmeyi planlıyor. Skibbe, Ayhan'ın yokluğunda ön liberoda Meira veya Mehmet Topal ikilisinden birine görev verecek. Meira'nın oynaması halinde Emre Aşık ilk 11'de sahaya çıkacak. İŞTE 11'LER...


ALMAN BASININDA 'DEPLASMAN' VURGUSU
Öte yandan Alman gazeteleri, Hertha Berlin-Galatasaray karşılaşmasına geniş şekilde yer verdi. Bild gazetesi, "Hertha kendi sahasında deplasman maçına çıkacak" başlığıyla verdiği haberde, Hertha kulübünün karşılaşmaya yaklaşık 40 bin Türk seyircisi beklediği belirtilerek, "Bir düşünün, evinize geliyorsunuz ve evinizde tanımadığınız kişiler oturuyor. Hertha için yarın böyle olacak.'' şeklinde görüşe yer verildi. Hertha'nın malî işler sorumlusu Ingo Schiller, statta Türklerin üstünlüğünün olacağını belirtirken, Hertha'nın oyuncusu Pal Dardai ise bu sezon deplasmanda çok iyi oyunlar çıkarttıklarına işaret etti.


'UEFA'da başarılı olmak istiyoruz'
G.Saray Teknik Direktörü Michale Skibbe, UEFA, lig ve Türkiye Kupası'nda başarılı olmak istediklerini söyledi. Skibbe, dün Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında çok sayıda maçın arka arkaya oynanmasının kendisi üzerinde psikolojik baskı yaratıp yaratmadığının sorulması üzerine, ''Bence bu profesyonel bir oyun ve benim gibi profesyonel bir teknik direktör için zor değil. UEFA ve Türkiye Kupası'nda başarılı olmak 34. hafta sonunda da lig şampiyonu olmak istiyoruz'' dedi. Skibbe, G.Saray'ın ligde istenilen başarı düzeyinde olmaması sonucunda Almanya'da durumunun pek de iyi görülmediğinin belirtilmesi üzerine, oturduğu yeri kastederek, ''Sadece oradan değil, buradan da öyle gözüküyor. Trabzon'un 4 puan arkasındayız. İlk yarıya kadar bu arayı kapatmak istiyoruz'' değerlendirmesini yaptı.

 


 

—————

Geri